Titulní obrázek


Honda Civic Type-R obohatí evropský trh až v roce 2015

Japonská automobilka Honda nyní oznámila, že nový model Civic Type-R bude ve třech verzích. A to pro domácí trh, americký i evropský. Na starý kontinent dorazí až v roce 2015.

Honda oznámila, že nový model Civic Type-R určený pro Evropu stanoví nové standardy výkonu a ovládání, ale na to si bohužel budeme muset počkat až do roku 2015. Rychlý Civic totiž potřebuje vlastní vývoj a ten zabere dost času. Nový Civic Type-R se má inspirovat v závodech WTCC. Nedávno Honda představila závodní Civic s motorem HR412E. Jde o přeplňovanou šestnáctistovku. A motor já právě věc, ve které se bude zřejmě Civic odlišovat v Evropě a jinde ve světě.

Dovoz a přihlášení vozidla: Aby bylo možné jezdit s dovezeným vozem, je nutné nové či ojeté vozidlo přihlásit do evidence. Musíte mít mimo jiné sjednané povinné ručení a na dopravním inspektorátu doložit originál zelenou kartu.

Spojené státy a Japonsko totiž zřejmě opět dostanou atmosférický dvoulitr. Už se o tom ale mluvilo a Honda své modely pořád ještě připravuje pro trhy jinak. Minulý Civic Type-R určený pro tyto trhy měl zase vzadu nezávislé zavěšení a nabízel jiné parametry než ten evropský. Ovšem vypadá to, že právě nový Civic Type-R by se mohl nezávislého zavěšení dočkat i u nás.

Až se Honda Civic Type-R v roce 2015 ukáže, automobilka se prý bude snažit zajet nejlepší čas na severní smyčce Nürburgringu v kategorii vozů s pohonem předních kol. Ten nyní drží Renault Mégane R.S. Cup.